Skip to main content

Architectuur

architectuur en landschapsfotografie

Je eigen bedrijfsgebouw perfect en indrukwekkend in beeld brengen? Of dat prachtige gebouw of complex, dat het product is van je bedrijfsactiviteiten?

“Een goede fotograaf kan, net als de grootste kunstschilders, ‘tekenen’ met mooi licht.”

Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer

Beelden van de grote steden rondom Zoetermeer, zowel architectuur als streetlife heb ik in archief. Afhankelijk van het gebruik zijn ze te koop in hoge – en/of lage resolutie vanaf 45 euro per beeld.

Architectuur

Architectuur- en landschapsfotografie

Er zijn veel goede redenen om je (bedrijfs)gebouw perfect en indrukwekkend in beeld te brengen. Dat geldt al als je je bedrijf uitoefent in een bijzonder en representatief gebouw, maar helemaal als dat gebouw het product is van je bedrijfsactiviteiten.

Architectuurfotografie laat zien wat je kan

Architectuurfotografie is dé manier voor bouwbedrijven en aannemers om te laten zien wat ze kunnen. Maar ook voor architecten, ontwerpers en stadsplanologen is architectuurfotografie, soms in combinatie met landschapsfotografie, een uitkomst.
Voor hen geldt zeker: één beeld zegt vaak meer dan duizend woorden.

Bij architectuurfotografie maar zeker bij landschapsfotografie spelen licht en schaduw een belangrijke rol. Het moment van de dag is vaak allesbepalend. Zonsopkomst en -ondergang zijn meestal de momenten die het mooiste licht opleveren, waardoor buitenopnames zo’n prachtige sfeer krijgen. Als je het juiste standpunt inneemt … En met geschikte apparatuur kan werken …

Licht en schaduw, een kwestie van techniek

“Een goede fotograaf kan, net als de grootste kunstschilders, ‘tekenen’ met mooi licht.”

Bij architectuurfotografie geven de schaduwen als het ware vorm aan het gebouw. Licht en schaduw optimaal gebruiken, dat is de kunst van de professionele fotograaf. Maar voor goede architectuurfotografie komt meer kijken; probeer het maar eens, een complete gevel van je bedrijfsgebouw vastleggen, zonder perspectiefvertekening (scheeflopende lijnen, die in werkelijkheid recht lopen). Ik beschik over de apparatuur, de ervaring en de technische kennis om elk gebouw perfect in beeld te brengen. Kijk maar naar wat sprekende voorbeelden op deze pagina, maar ook naar de resultaten van het Zoetermeerse project De Gave Stad.

Ton van Zeijl is VCA gecertificeerd.

Behoefte aan een vrijblijvende offerte? Of wil je eerst meer informatie?

Neem contact met me op, ik help je graag

Meer info

Postadres:
Django Reinhardtrode 19
2717 GL Zoetermeer
Mobile: +31 654 651 512
Email: info@photodesign.nl