Skip to main content

Ton van Zeijl

Met een levenslange passie voor fotografie, bestaat er voor mij niets mooiers dan de kracht van een goed beeld gebruiken om een doel te bereiken. Het doel dat jij als klant met dat beeld wilt bereiken. Uitgangspunt is altijd: met een optimale inzet van de techniek opvallen en verrassen voor het beste resultaat. Een goed contact met mijn klanten beschouw ik als een voorwaarde voor het beste resultaat. Dat zorgt al meer dan 20 jaar voor plezierige en duurzame samenwerkingen.

Wat mag je van mij verwachten?

  1. Je werkt met een professional die zich in jouw situatie heeft verdiept. (Welk gevoel wil je dat mensen krijgen als ze je website bekijken?)
  2. Je werkt met korte lijnen en afspraak is afspraak. (Dus geen gezeur)
  3. Je professionele uitstraling verbetert (Slechte foto’s op je website geven de verkeerde boodschap)
  4. Je komt betrouwbaar over (Met goede foto’s van jezelf en je bedrijfsactiviteiten)
  5. Je maakt een geweldige eerste indruk (Bezoekers besluiten gemiddeld in 3 seconden of ze wel of niet op je website blijven)
  6. Jij en je medewerkers krijgen een gezicht op de website (Dit geldt zeker voor internetbedrijven, ZZP’ers en trainers)
  7. Je product of dienst verkoopt veel beter (Waarom zou iemand kopen als het beeld van een product of dienst slecht en onduidelijk gefotografeerd is? Dit geldt zeker voor een webshop. Zo’n investering betaalt zich dubbel en dwars terug!)
  8. Je websites conversie wordt hoger (Meer inschrijven op je mailinglist, aanvragen via het contactformulier, offerte aanvragen)
  9. Mensen raken eerder geïnteresseerd door beelden waardoor ze meer willen weten/lezen (Doordat het brein veel sterker reageert op beelden)
About us

Ton van Zeijl Fotografie

Passie voor fotografie, design en creatieve beeldbewerking

Met een levenslange passie voor fotografie, bestaat er voor mij niets mooiers dan de kracht van een goed beeld gebruiken om een doel te bereiken. Het doel dat jij als klant met dat beeld wilt bereiken. Dat doel kan zijn vertedering of het bewaren van een mooie herinnering, bij portret- of familiefotografie; maar ook het promoten of positioneren van jouw bedrijf, bij verschillende vormen van bedrijfsfotografie. Uitgangspunt is altijd: met een optimale inzet van de techniek opvallen en verrassen voor het beste resultaat. Een goed contact met mijn klanten beschouw ik als een voorwaarde voor het beste resultaat. Dat zorgt al meer dan 20 jaar voor plezierige en duurzame samenwerkingen.  

Ton van Zeijl, fotograaf

Afgestudeerd aan de mts voor fotografie in Den Haag, richting portret- en reclamefotografie, werkte ik in diverse functies als ontwerper/fotograaf, vaak ook als projectleider. Ik ontwierp voorlichtingsexposities voor de Marine (o.a. voor de Vlootdagen) en Defensie (o.a. voor 175 jaar Koninklijke Marechaussee). Maar ik was ook elektricien, vertegenwoordiger, reproductiefotograaf en plaatsvervangend chef van een drukkerij. Overal leerde ik weer andere dingen: technische problemen oplossen, met totaal verschillende culturen omgaan, leidinggeven, mensen motiveren en stimuleren.

Met al deze kennis en ervaring startte ik in 1997 mijn eigen bedrijf, Van Zeijl Photo Design. Ik werk voor particulieren, dat gaat dan meestal om portret- of familiefotografie, maar sinds 2004 vooral voor bedrijven in uiteenlopende branches. Het gaat dan vaak om het fotograferen van bijvoorbeeld (industriële) producten, evenementen, architectuur en complete bedrijfsprocessen. Maar ook om het maken van portretten, van profielfoto’s tot uitgebreide zakelijke portretsessies. Een van de mooiste complimenten die mensen (gelukkig heel vaak) geven, is dat zij zich op hun gemak voelen tijdens het fotograferen. Dan durven zij zichzelf te zijn en zo kunnen we samen het beste naar boven halen. Dat zijn natuurlijk complimenten waar ik als portretfotograaf bijzonder blij van word. De resultaten van mijn bedrijfsfotografie worden vaak gebruikt op websites, maar ook voor brochures en interne media.

Er waren ook grotere projecten met een langere looptijd, zoals bijvoorbeeld voor de gemeente Zoetermeer het Gave Stad project, met onder andere een tentoonstelling in China.

Kwalificaties: BIPP en QEP

Al in 1993 kwam ik in aanraking met het British Institute of Professional Photography (BIPP), de in 1901 opgerichte en befaamde internationale fotografenorganisatie. De BIPP heeft een hoogwaardig en gerespecteerd kwalificatiesysteem, waarmee de kwaliteit van de aangesloten fotografen wordt geclassificeerd en gewaarborgd. Ik behaalde mijn eerste graad (Licentiateship) en mede door Raymond Humphrey en Peter Lowery, beiden Fellows van de BIPP, al snel mijn 2e graad (Associateship) en uiteindelijk ook het Fellowship.

In 2007 behaalde ik de titel Qualified European Photographer (QEP) in illustratieve fotografie, een kwalificatie van de Federation of European Photographers (FEP). Internationale vakfederaties zoals de BIPP en de FEP bieden geweldige mogelijkheden om vakkennis en creativiteit verder te ontwikkelen én uit te dragen. Als Fellow begeleid ik andere fotografen en jureer ik.

Van Zeijl Photo Design is erkend leerbedrijf voor o.a. het Grafisch Lyceum in Rotterdam (GLR). En speciaal voor mijn industriële klanten heb ik een VCA-basiscertificaat behaald, zodat ik ook bevoegd ben om in risicovolle omgevingen te fotograferen. 

Verder bezit ik het SEBO-keurmerk van Zoetermeer. Dit staat voor Sociaal Economisch Betrokken Onderneming, een social return certificaat.

Awards

In de loop der jaren heb ik verschillende awards en prijzen gewonnen. De belangrijkste awards: vier BIPP Overseas Gold Awards voor ‘Portret’, ‘Illustratief’, ‘Wedding’ en ‘Industrieel’. In Nederland onder andere de Gouden Prijs voor het beste erotische portret.

Postadres:
Django Reinhardtrode 19
2717 GL Zoetermeer
Mobile: +31 654 651 512
Email: info@photodesign.nl