Skip to main content
photoshop beeldbewerking voor Anakin ict

Photoshop bewerking Anakin ICT

Een photoshop beeldbewerking opdracht voor Anakin ICT management

Anakin levert ICT diensten aan het bedrijfsleven. Voor de nieuwe website is een ontwerp gemaakt in eigen beheer en ik werd gevraagd feedback te geven op het ontwerp. Op basis van het ontwerp en de feedback mocht ik 3 beelden bedenken voor de categorie Diensten en 3 voor Kennisbank onder de tap Artikelen. Dit is typische een klus voor een mix van fotografie en beeldbewerking. Iets wat ik heel erg leuk vind om te doen.

Beleving

Verder was beleving op de site belangrijk en toch ook een zekere zakelijkheid. Als laatste werd meegegeven dat Frans Nieland, de eigenaar van Anakin, ‘de taal van de ondernemer ÉN de ICT’er’ spreekt. Dit laatste is altijd fijn, want als de opdrachtgever weet wat hij wil kan ik gerichter werken. En dat bevordert het proces in met name de beeldbewerking.

Hieronder een before en after vergelijking.
bestaande versie
aangepaste versie

Het concept (links) is in het algemeen wat koel en de balans in kleur en beeld is verstoord. De infographic krijgt eigenlijk alle aandacht in termen van kleur, waardoor het beeld wat ‘scheef trekt’.

De oplossing is gevonden door in beeldbewerking de kleur van de foto’s aan te passen. Hierdoor wordt de aanblik ‘warmer’ en homogener. De knoppen in lila versterken dat nog eens en ze krijgen aandacht waardoor de eerder neiging ontstaat ze te gebruiken in plaats van de gekleurde link in het linker beeld. Door in de beeldbewerking de kleuren nauwkeurig te meten is het aanpassen van de foto’s goed gelukt.

De studio in

Na de eerste voorstellen waren we nog niet tevreden en is er een verdiepingsslag gemaakt die tot de uiteindelijke versies heeft geleid. Deels op basis van stock materiaal en deels op nieuw gefotografeerde beelden.

Hieronder een van de uiteindelijke resultaten en de beelden waaruit het is samengesteld.
stockbeeld_deur
Stockbeeld_open_deur
Anakin studio opname_7739
stockbeeld_100euro

 

photoshop beeldbewerking voor Anakin ict
Beeld voor Anakin ICT management.
photoshop beeldbewerking voor Anakin ict
Beeld voor Anakin ICT management.

beeldbewerking, klanten, photoshop

Postadres:
Django Reinhardtrode 19
2717 GL Zoetermeer
Mobile: +31 654 651 512
Email: info@photodesign.nl